top of page

Loe Blogi

Unistage ja unistused täituvad! Meenutusi Sitsiiliast, ajaloolise hõnguga hotellist Belmond Timeo


Taormina Mare kuurort asub kirjeldamatult kaunil Joonia mere rannikul, kus puhkajaid ootavad õdusa armosfääriga vabaõhukohvikud, hurmav lillelõhn, kõrgeletõstvate itaalia muusikahelide, andekate kunstnike ja külalislahkete inimestega. Kõrgetelt kaljustelt kaldapealsetelt avanevad piltilusad vaated – sinine taevas, smaragdne meri, kaljud ning orgudesse uppuvad oliivipuu- ja tsitrusesalud. Lisaks sellele, Taorminat peetakse 19. sajandi alguse intellektuaalide meelispaigaks ja Joonia mere pärliks. Olles varem külastanud mitmel korral Sitsiilia saart, avastanud lühikese linnaekskursiooni raames imelist Taorminat, tekkis südamesse üks unistus. Mitte ainult üürike ekskursioonipäevake, vaid veeta üks täiuslik ja lõõgastav puhkusenädal Sitsiilia kõige romantisemas kuurortlinnas Taormina. Ja nii juhtuski, sest unistused on ju loodud täituma! Catania lennujaamast vähem kui tunni aja sõidutee kaugusel asub Taormina üks nooblimaid hotelle Belmond Grand Hotel Timeo.

1874. aastal hakkas oma privaatresidentsis esimest viit tuba välja rentima omanik Don Francesco La Floresta, kes nimetas oma uhke villa Kreeka linna rajaja “Tauromenion”´i järgi "Timeo". Tegemist oli päris esimese hotelliga, mis Taormina piirkonnas külalistele avati. Tänu Sitsiilia pehmele talvele külastasid hotelli Euroopa imperaatorid, kuningad ja hertsogid. Mõned neist rentisid hotelli terveks kuuks ainuüksi oma pere ja selle abiliste tarbeks. Lisaks sellele viibisid mitmed kuulsad kirjanikud inspiratsiooni ammutamiseks just selles imepärase vaatega hotellis. Alles 1998. aastal täiendati hotelli ja muudeti teenustevalik veelgi laiemaks: avati soojendusega välibassein ja ärireisideks vajalik konverentsiruum. Meie oktoobrijahedast sügisilmast pääsemine mõjus äkilise kontrastina Taormina suvepäeva sametise õhu paitusele. Kohe oli kõik selge, miks just valitud kuurort talvepuhkuseks juba ammustest aegadest ideaalne on olnud.


Taormina luksushotelli saabudes parkisime oma rendiauto hotelli tulipunasee pelargooniamere ette. See imeline kohalike sitsiillannade poolt hoolitsetud aed oli uhkelt silmailu pakkuv ja kõige soojem tervitus eesootavaks puhkuseks. Autouksed avali, võtmed lukuaugu ees, kohvrid pagasiruumis ... Kuid kõik see oli peagi hotelli meeskonna poolt korda aetud- auto pargitud ja kohvrid tuppa taritud.


Glamuurse hotelli asukoht on suurepärane, suurima vaatamisväärsuse ja kontsertide toimumispaiga kreeka-rooma teatri ja kuulsa aednikust loodusarmastaja Florence Trevelyan aia vahepeal.


Kogu puhkuse jooksul veetsime mitu tervistavat päikesekuuma päeva Mazzaro lahe ääres, sõsarhotelli Belmond Villa Sant’Andrea privaatrannas. On hea teada, et kõik rannas olevad päikesevarjud ja toolid ning transfeer randa on hotellikülalistele täiesti prii!Peale värskendavaid ujumisretki sinises meres jalutasime igal õhtul päikeseloojangule jahedasse Trevelyani aeda. Paradiisiaeda ehib aiaperenaise enda büst, mis näib omapärasel viisil hingestatud ja elavana.

Ka Itaalia "kõrgmoe kuningaid" Dolce&Gabbana´t on Mazzaro maaliline ranna ala inspireerinud: mitmete viimaste Sitsiiliast inspireeritud kollektsioonide reklaamfotod on üles võetud just siin! Hotelli terrassilt avaneb vaadete vaade keskaegsele linnale ja maagilisele Etna tuhamäele. Enesetunnet tõstab veelgi õhtusöök klassikalisi, värskeid ja autentseid Sitsiilia roogi pakkuv šikis hotellirestoranis. Peale õhtuhämaruse saabumist löövad särama all-linna tulukesed, kogu vaade terrassibaarist muutub veelgi romantilisemaks- miks mitte paluda baarist üks turgutav Martini või Aperol! Tänapäevases tempokas maailmas, "old-fashion" väärtusliku ambientsi külma modernsuse vastu vahetamises, on hotell nagu Grand Hotel Timeo väärtuslik ajaloost pakatav kalliskivi. Selles hotellis on veel tänasenigi õhus kõrgete aukülaliste siin veedetud päevade möödunud aegade odööri.


Osake vaid seda ilu märgata ja siin veedetud hetki elus kordumatuteks pidada! Hinnaklass on nagu teistelgi Belmond keti hotellidel krõbedavõitu. Siiski ühe romantilisema vaate, šikima asukoha ja üldse viimase peal puhkuse eest õiglane. Otselennud Sitsiiliasse algavad Tallinnast juba selle aasta septembris. Käes on just õige planeerimaks oma unistuste puhkus Sitsiilias! Hotelli lisainfo: http://www.emeraudetravel.ee/grandhoteltimeo Huvitavad reisikogemused ja -uudised ikka Emeraude Travel´ist! Helen Vahter E-mail: helen@emeraudetravel.ee Mobiil:+372 51 77 181




bottom of page